Averea lui Gautam Adani este mult sub cea a lui Elon Musk (260 miliarde de dolari, conform Bloomberg), însă analiștii evidențiază faptul că omul de afaceri indian a urcat de pe locul 14 pe locul 2 în doar zece luni. Astfel, aceștia nu exclud să-l poată ajunge și pe Elon Musk, însă subliniază că acest lucru este foarte dificil.

Gautam Adani avea o avere de 9 miliarde de dolari în 2008. Deține Adani Group, un conglomerat cu afaceri, printre altele, în media, în domeniul transporturilor, fiind acționar majoritar al Aeroportului Internațional din Mumbai, în domeniul energiei regenerabile, dar și al cărbunelui.

Acţiunile unor companii din cadrul Adani Group au crescut și cu 1.000% în ultimii doi ani. CNN explică faptul că acest lucru reflectă optimismul investitorilor cu privire la puterea conglomeratului în domenii precum infrastructura şi energia regenerabilă, a căror dezvoltare a fost considerată prioritară de către premierul indian Narendra Modi.

Jeff Bezos are în prezent o avere de 145 de miliarde de dolari. A fost cel mai bogat om din lume, dar averea sa a scăzut puternic după divorțul de soția sa, din 2019.

Surse: Forbes, Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday