Marile platforme, precum Google, Facebook și Twitter, trebuie să elimine conținutul extremist într-o oră. În caz contrar, să primească amenzi semnificative, a spus președintele Comisiei Europene, potrivit BBC.

În discursul său anual în Parlamentul European, privind statutul Uniunii, Jean-Claude Juncker a declarat că o oră s-a dovedit a fi un timp decisiv.

Companiile au primit un termen de trei luni, în martie, pentru a demonstra că acționează mai repede în vederea eliminării postărilor radicale. Totuși, autoritățile de reglementare din UE consideră că nu se acționează suficient.

Dacă autoritățile semnalează un conținut care declanșează și susține extremismul, acesta trebuie eliminat din rețea într-o oră, conform propunerii conducerii UE. Platformele care nu vor reuși să se conformeze se vor confrunta cu amenzi de până la patru procente din cifra lor de afaceri globală anuală.

Propunerea va avea nevoie de sprijin din partea statelor membre ale UE, precum și din partea Parlamentului European, iar platformele online vor avea obligația de a dezvolta noi instrumente pentru protejarea conținutului.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday