Guvernul a anunțat în agenda oficială că astăzi are loc ceremonia oficială de preluare a președinției Consiliului Uniunii Europene, începând cu ora 20:00, la Ateneul Român. De la ora 19:00, în fața Ateneului este anunțat un miting pro-UE.

La evenimentul de la Ateneu vor susține discursuri atât liderii europeni, cât și premierul Viorica Dăncilă. Potrivit agendei, vor lua cuvântul Viorica Dăncilă, Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European și Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

Ceremonia va fi transmisă live de TVR, pe pagina oficială de Facebook a Guvernului și pe canalul EBS+ al Comisiei Europene, potrivit informațiilor publicate de Executiv.

Mitingul anunțat de la ora 19:00 este intitulat ,,Vrem Europa, nu dictatură”. Organizatorii au precizat pe Facebook că liderii europeni vor fi prezenți la eveniment: ,,Vrem să fim alături de ei. Vrem să fim văzuți de ei. Vrem să se înteleagă că, în ciuda politicilor guvernării actuale, românii sunt cetățeni ai Europei, care cred în valorile care stau la baza UE: libertate, stat de drept, justiție independentă, solidaritate, transparență în decizii și în cheltuirea banului public”.

De asemenea, în evenimentul publicat pe rețeaua de socializare se precizează: ,,Dacă înțelegi că:
* dreptul de a munci și a învăța în Europa depinde de apartenența noastră la UE
* creșterea nivelului de trai al populației în ultimii 10 ani are ca sursă apartenența noastră la UE
* dezvoltarea societății românești în ultimul deceniu s-a făcut în mare parte prin fonduri europene
* situația agriculturii românesti depinde de fondurile alocate de UE a
* infrastructura, spitalele și școlile pot ajunge la un nivel acceptabil prin apartenența noastră la UE
* drepturile omului, statul de drept și justiția independentă sunt protejate cel mai bine prin apartenența noastră la UE
* atacurile asupra UE comise de guvernarea actuală sunt atacuri asupra prosperității și stabilității României
* cetățenia europeană ne oferă protecție împotriva posibilelor abuzuri ale statului
* dreptul de a călători, de a vizita lumea, de a vorbi liber sunt lucruri de care părinții noștri nu au beneficiat,  te așteptăm în Piața George Enescu (lângă Ateneu și Palatul Regal), joi 10 ianuarie, de la ora 19, pentru a spune românii sunt cetățeni ai Uniunii Europene și luptă pentru valorile europene, pentru libertate, stat de drept, justiție independentă”.

Amintim că, în ședința de guvern de ieri, Viorica Dăncilă a anunat că săptămâna viitoare va vorbi în plenul Parlamentului European despre prioritățile mandatului președinției României. ,,De asemenea, la începutul săptămânii viitoare, mai precis luni și marți, voi avea mai multe întrevederi oficiale la Strasbourg și voi prezenta în plenul Parlamentului European prioritățile mandatului președinției noastre”, a spus premierul.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday