Prefecturile japoneze Fukushima și Miyagi au fost lovite, la ora 16:36 (ora României), de un cutremur puternic de 7,3 pe scara Richter, la o adâncime de 60 de kilometri, potrivit Agenției Meteorologice a Japoniei.

Agenția meteorologică a emis o avertizare de tsunami de un metru pentru cele două prefecturi și a sfătuit locuitorii să se îndepărteze de țărm și să se adăpostească în zone mai înalte.

Cutremurul s-a resimțit și în alte regiuni din estul Japoniei, inclusiv în Tokyo, unde clădirile au fost zguduite violent. Compania electrică TEPCO a declarat că evaluează impactul asupra echipamentului de la centrala nucleară Fukushima, care a mai fost lovită de un cutremur devastator și un tsunami în martie 2011, când au fost uciși peste 2.000 de oameni.

Aproximativ 2 milioane de locuitori din Fukushima și Miyagi au rămas fără curent, a mai spus TEPCO, dintre care 700 de mii de persoane din capitala Tokyo.

Surse alternative: Deutsche Welle, Japan Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday