Agenția Meteorologică a Japoniei a precizat că seismul a fost clasificat pe scara de intensitate seismică a țării cu gradul 5 (puternic), un nivel la care clădirile pot fi afectate, iar curentul se poate întrerupe. Epicentrul cutremurului a fost localizat în prefectura Chiba, la est de Tokyo. Agenția de meteorologie a precizat că nu există risc de tsunami. 

Premierul japonez Fumio Kishida a precizat că o unitate specială pentru situații de urgență a fost operaționalizată și analizează situația. 

Agenția Meteorologică a precizat, conform Reuters, că cel puțin patru persoane din municipiul Chiba au fost rănite, iar o clădire cu două etaje din orașul Saitama a luat foc.

Mai multe linii de metrou și de tren din Tokyo și Chiba au fost închise temporar.

Japonia una dintre cele mai active regiuni seismice ale lumii, 20% din totalul cutremurelor la nivel mondial cu magnitudinea peste 6 au avut loc în Japonia.

În 2011, un cutremur cu magnitudinea de 9, cel mai puternic din istoria țării, urmat de un tsunami, a provocat daune considerabile la centrala nucleară de la Fukushima, ce au rezultat într-un accident nuclear.


Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday