Compania Liquid a anunțat că au fost compromise mai multe dintre portofelele sale valutare digitale. “Ne pare rău să anunțăm că portofelele online LiquidGlobal au fost compromise și că mutăm active în portofelul offline. În prezent, investigăm și vom oferi actualizări periodice. Între timp, depozitele și retragerile vor fi suspendate”, a anunțat compania pe Twitter.

Liquid nu a furnizat o estimare a pierderii, însă Elliptic, o companie de analiză blockchain, spune că primele date arată că au fost furate aproximativ 97 de milioane de dolari în criptomonede, printre care Bitcoin și Ethereum.

Compania japoneză a transmis că urmărește mișcarea criptomonedelor furate și lucrează cu alte burse pentru a îngheța și recupera activele. Fondată în 2014, Liquid operează în peste 100 de țări și deservește milioane de clienți din întreaga lume. Conform datelor CoinMarketCap, este una dintre cele mai mari 20 de companii de tranzacționare de criptomonede din lume.

Săptămâna trecută, 600 de milioane de dolari au fost furați de pe site-ul blockchain Poly Network după ce un hacker a exploatat o vulnerabilitate în sistem. “Suma de bani furată este una dintre cele mai mari din istoria defi (finanțelor descentralizate)”, a anunțat atunci Poly Network. De atunci hackerul, care își spune domnul White Hat, a returnat aproximativ 427 milioane dolari.

Potrivit BBC, Liquid nu este singura platformă japoneză de criptomonede care a fost ținta unui jaf important. În 2014, MtGox a pierdut aproape jumătate de miliard de dolari în bitcoin, în timp ce Coincheck a pierdut 530 milioane de dolari în 2018 în urma unui atac cibernetic.

Surse alternative: BBC, CNBC

Foto: Dušan Zidar | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday