“Climatul de securitate în jurul nostru se deteriorează într-un ritm fără precedent”, a declarat ministrul Apărării, care adaugă că este cea mai mare alocare primită de minister vreodată. Suma mai trebuie aprobată însă și de parlament.

Japonia va putea moderniza, cu trei luni mai devreme, lansatoarele de rachete din insulele aflate în Marea Chinei de Est, precum și bateriile de rachete Patriot PAC-3, ultima linie de apărare în cazul unor atacuri din Coreea de Nord. Totodată, statul va cumpăra rachete anti-submarin sau avioane pentru misiunile de patrulă.

Potrivit CNN, japonezii vor să fie pregătiți pentru scenariul în care China invadează Taiwan și capătă acces neîngrădit la Pacificul de Vest. Rutele comerciale japoneze, precum și cele de aprovizionare cu combustibil și alte resurse importante ar fi puternic amenințate.

Partidul premierului Fumio Kishida a promis în campania electorală că renunță la politica de a nu a aloca mai mult de 1% din PIB armatei, implementată după Al Doilea Război Mondial. Cu suplimentul aprobat acum, bugetul Apărării pentru anul acesta ajunge la 1,3% din PIB.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday