Premierul Yoshihide Suga a declarat astfel stare de urgență în Saitama, Kanagawa și Chiba, zone în apropiere de Tokyo, dar și în orașul vestic Osaka. Măsura va fi în vigoare de luni până pe 31 august. Cumulat, populația celor cinci regiuni care vor fi sub stare de urgență se ridică la circa 27 de milioane de locuitori.

Japonia a raportat 10.687 de cazuri joi, depășind pentru prima dată pragul psihologic de zece mii.

Măsurile de urgență deja în vigoare în Tokyo și în insula sudică Okinawa vor fi, de asemenea, prelungite până la sfârșitul lunii august. Tokyo a raportat creșteri record de cazuri timp de trei zile la rând, 3.865 fiind raportate joi, iar alte 3.300 vineri. Numărul de cazuri s-a dublat de săptămâna trecută, dar oficialii spun că creșterea nu are legătură cu Jocurile Olimpice.

Guvernatorul Tokyo, Yuriko Koike, a menționat vineri că numărul de noi cazuri este mai mare în rândul populației de peste 30 de ani și a îndemnat cetățenii să respecte purtarea măștii și să evite organizarea de petreceri.

Începând de joi, 27% din populația japoneză a fost complet vaccinată, inclusiv 71,5% dintre persoanele în vârstă.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday