Cutremurul cu magnitudinea inițială de 5.9, dar reviziuită ulterior la 6.1 s-a produs în zona Osaka, potrivit Bloomberg. A fost cel mai puternic cutremur înregistrat în zonă din 1923, dar autoritățile nipone au informat populația că nu există risc de tsunami.

Presa internațională informează și că nu au existat rapoarte de anomalii la instalațiile nucleare din regiune. Premierul Shinzo Abe a dat asigurări privind mobilizarea guvernului: ,,Prima prioritate este de a salva viața oamenilor, dar echipele vor aduna în timp util și informațiile referitoare la eventuale pagube”.

Honda Motor Co., Mitsubishi Motors Corp și unitatea Toyota Motor Corp au oprit temporar producția la fabricile din regiune. JXTG Energy a închis rafinăria din Osaka și a întrerupt livrările, în timp ce producătorul de mașini industriale Kubota Corp., asociația Asahi Group Holdings și producătorul de produse cosmetice Shiseido au încetat să lucreze în fabrici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday