Japonia. Cel puțin 81 de persoane au murit, iar alte cțteva sute au fost date dispărute, în urma ploilor torențiale din vestul țării. Peste patru milioane de oameni au fost evacuați, potrivit Reuters

Agenția Meteorologică a Japoniei a emis avertismente în special pentru insula Honshu. A atras atenția că pot urma alunecări de teren.

Numărul celor evacuați a crescut la patru milioane de oameni. Sâmbătă dimineața, mai mult de 1,6 milioane de oameni au fost obligați să-și evacueze locuințele din cauza inundațiilor, iar alte 3,1 milioane de persoane au fost sfătuite să plece, a spus Agenția de Management al Incendiilor și Dezastrelor, potrivit presei internaționale.

Inundațiile au acaparat și zona din Motoyama, un oraș de pe insula Shikoku, la aproximativ 600 de kilometri de Tokyo. Bilanțul inițial al victimelor a fost de patru persoane.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday