Cel mai mare producător de automobile din Marea Britanie, Jaguar Land Rover, a anunțat că va reduce în jur de 4.500 de locuri de muncă, în special în tara sa de origine, deoarece încercă să combată o încetinire a creșterii în China și o scădere a cererii pentru vehiculele diesel, anunță Reuters.

Compania, care are aproximativ 40 de mii de angajați în Marea Britanie, a declarat, de asemenea, că va începe să producă motoare electrice la uzina din Wolverhampton și va crea un nou centru de asamblare a acumulatorilor la Hams Hall lângă Birmingham, deoarece va dezvolta o gamă mai mare de autovehicule „verzi”.

“Luăm măsuri decisive pentru a contribui la creșterea pe termen lung în fața multiplelor perturbări geopolitice și de reglementare, precum și a provocărilor tehnologice cu care se confruntă industria automobilelor”, a declarat directorul executiv Ralf Speth.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday