Update: Franța anunță 179,807 de cazuri noi, cele mai multe într-o singură zi de când a fost declarată pandemia. Precedentul record, de 104 mii  de cazuri, a fost înregistrat sâmbăta trecută. Și autoritățile sanitare din Cipru au raportat cel mai mare bilanț de cazuri noi, 2.241, pe fondul răspândirii variantei Omicron. De asemenea, autoritățile portugheze anunță 17.172 de infectări în ultima zi, de asemenea cele mai multe de la începutul pandemiei. Tulpina Omicron este responsabilă pentru 62% dintre acestea.

Știrea inițială

Marți au fost raportate 78.313 de cazuri noi de coronavirus în Italia, o creștere fulminantă comparativ cu numărul de infectări raportat cu o zi în urmă, 30.810. Și numărul de decese înregistrate azi a crescut la 202, cel mai mare bilanț din ultima lună, comparativ cu cele 142 de ieri. Precedentul record al numărului de cazuri a fost înregistrat în ziua de Crăciun – 54.762 de noi infectări.

Numărul de teste efectuate de autoritățile italiene au fost în număr record marți, triplu față de luni: 1.034.677, față de 343.968 ieri. Pe fondul numărului mare de teste efectuate marți, rata de pozitivare a scăzut la 7,6%, de la 8,9% luni.

În acest moment, 2,5 milioane de italieni sunt în izolare pentru că au luat contact cu persoane infectate, motiv pentru care guvernul are în vedere o reducere a perioadei de carantină pentru a evita “paralizia” țării.

Sursă alternativă: Corriere della Sera.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday