Presa italiană relatează că examinatorii au fost informați că jucătorul uruguayan „nu poate să rostească un cuvânt în italiană” și că are nevoie de ajutor „pentru a nu arunca în aer un salariu de 10 milioane de euro pe sezon doar pentru că nu are un B1”. Calificativul B1 este nivelul de limbă necesar pentru ca cetățenia să fie validată. 

Examenul este un prim pas în obținerea unui pașaport italian, un document esențial înainte de un posibil transfer al jucătorului, în condițiile în care Juventus nu mai are loc disponibil în lot pentru jucători din afara UE.

Procurorii susțin că acesta știa ce subiecte va avea la test și că avea deja certitudinea că va trece fără probleme. Oficialii de la Parchetul din Perugia au declarat: „Din anchetă a reieșit că subiectele din examen au fost convenite în prealabil cu solicitantul și că nota a fost atribuită chiar înainte de desfășurarea sa”. Procurorii vor ridica documente de la universitatea care a organizat sesiunea de examinare.

University for Foreigners din Perugia neagă acuzațiile, potrivit The Guardian: „Reafirmăm corectitudinea și transparența procedurilor care au fost urmate pentru examenul susținut de fotbalistul Luis Suárez și avem încredere că acest lucru va reieși din verificările în curs”.

Surse alternative: Sky News, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday