Programul caselor de pariuri și jocuri de noroc se va limita de asemenea până la ora 21, iar guvernul va lua în considerare și închiderea sălilor de gimnastică și a piscinelor, după verificări ale protocoalelor de securitate sanitară ce vor fi făcute în această săptămână.

Premierul Giuseppe Conte a declarat într-o conferință de presă că „situația este critică și nu poate fi gestionată doar de guvern – fiecare dintre noi are propria responsabilitate pentru a putea controla epidemia,” a mai spus Conte, precizând că intenționează să evite reintroducerea carantinei totale, așa cum a făcut în primăvară.

Duminică, Italia a atins un nou record de 11.705 de cazuri zilnice. Totuși, numărul deceselor, 69, este mult mai mic decât în primăvară.

Italia a fost cea mai afectată țară din Europa în primul val al epidemiei, când decesele ajunseseră și la 900 pe zi. Autoritățile reușiseră să controleze în mare măsură răspândirea virusului peste vară, dar de la finalul lunii septembrie aceasta s-a reluat, în ciuda unor măsuri restrictive privind întrunirile publice, activitatea restaurantelor și a introducerii purtării obligatorii a măștii în spațiile publice.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday