“La mijlocul lunii mai, turiștii pot avea permisul italian, așa că a sosit momentul să vă rezervați vacanța în Italia”, a declarat premierul Draghi la reuniunea miniștrilor Rurismului din grupul celor mai bogate 20 de națiuni. 

Premierul italian a explicat că după 15 mai vor fi permise din nou călătoriile între regiunile țării în baza unui certificat național, cu o lună mai devreme de intrarea în vigoare a planului de sănătate a UE. ”În așteptarea certificatului european, avem un permis verde național care le va permite oamenilor să se deplaseze între regiuni și va fi operațional până la jumătatea lunii mai, să nu așteptăm până la jumătatea lunii iunie pentru certificatul UE”, a precizat Draghi.

Guvernul italian încearcă să salveze sezonul turistic de vară, după ce această industrie care contribuie cu 13% la PIB-ul țării a fost grav afectată de pandemia de coronavirus. Noile reguli se vor aplica tuturor țărilor, cu excepția celor de pe lista neagră a restricțiilor de călătorie ale Italiei, inclusiv Brazilia și India.

Surse alternative: Reuters, The Guardian

Foto: Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday