Autoritățile italiene au precizat că “puternicul” atac cibernetic a împiedicat programarea cetățenilor pentru vaccinarea anti-Covid, precum și accesul la alte servicii. Conform surselor implicate în acest caz, site-ul a fost victima unui atac de tip ransomware. 

Toate operațiunile de protecție și verificare sunt în desfășurare pentru a evita posibilitatea opririi serviciilor. Operațiunile legate de vaccinări ar putea fi încetinite. Ne cerem scuze pentru inconveniența ieșită de sub controlul nostru”, au spus reprezentanții regiunii într-o postare pe Facebook. 

Procurorii au pornit o investigație a incidentului, însă autoritățile au spus că programul de vaccinare din Lazio “va continua în regim normal”. Președintele regiunii, Nicola Zingaretti, a precizat că Lazio a vaccinat 70% din populația sa adultă duminică, în ciuda atacului cibernetic. 

La mijlocul lunii iunie, guvernul italian a decis să creeze o agenție specializată în securitate cibernetică, pentru a lupta împotriva numărului în creștere de atacuri ale hackerilor.

Sursă: Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday