Ziarul național La Repubblica a publicat la începutul acestei săptămâni un comentariu postat pe rețelele de socializare în urmă cu opt ani de Calogero Pisano, până acum candidat al partidului la alegerile din Sicilia, în care îl numea pe Adolf Hitler “o mare personalitate politică”. Totodată, în 2016, Pisano a lăudat într-o postare pe una dintre rețelele sale de socializare o persoană care a numit-o pe Giorgia Meloni, șefa partidului, o “fascistă modernă”. Calogero Pisano a transmis atunci că “Frații Italiei nu și-au ascuns niciodată adevăratele idealuri”.

Reuters scrie că partidul populist condus de Giorgia Meloni, considerată favorită la câștigarea alegerilor de duminică, provine dintr-un grup neofascist înființat după ce de-al Doilea Război Mondial. Cu toate acestea, Giorgia Meloni a încercat să se distanteze de originile de extremă dreapta ale partidului său, precizând că formațiunea politică este acum în cea mai mare parte conservatoare. Criticii coaliției susțin însă că simpatizanți ai fascismului încă ocupă anumite funcții în partidul “Frații Italiei”.

Scoaterea la suprafață a acestor postări a atras o serie de critici ferme din partea comunităților de evrei din Italia: “Ideea că cei care îl laudă pe Hitler pot ocupa un loc în Parlament este inacceptabilă”, a declarat Ruth Dureghello, șefa comunității de evrei din Roma. Ca răspuns la informațiile defăimătoare la adresa partidului, “Frații Italiei” a decis să-l suspende din partid pe Calogero Pisano, în ciuda mesajelor de regret postate de acesta pe pagina sa de Facebook. 

Partidul “Frații Italiei” face parte, alături de Liga și Forza Italia, partidul fostului premier Silvio Berlusconi, dintr-o coaliție care va obține, cel mai probabil, o victorie confortabilă pe 25 septembrie.

 Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday