Potrivit presei din Italia, telecabina care leagă Stresa de Mottarone a fost pusă recent în funcțiune, după perioada de restricții epidemice. Din primele informații, cablul a cedat într-unul din cele mai înalte puncte, când telecabina era aproape de vârf, la 100 de metri de ultimul stâlp de susținere. Telecabina este împărțită în două secțiuni, a doua începe de la 803 metri de Alpino, unde există o grădină botanică, și ajunge pe un platou imediat sub vârful Mottarone, unde a avut loc accidentul.


Unul dintre cei doi copii care au fost duși în stare gravă cu elicopterul la spitalul Regina Margherita din Torino a decedat.

Un camion de pompieri s-a răsturnat în timp ce urca spre vârf, dar nu sunt răniți. Toate drumurile care duc la locul accidentului sunt închise, pentru a permite echipelor de salvatori să intervină.

Închisă în 2014 pentru o revizie generală, telecabina a fost inaugurată pe 13 august 2016. Lucrările au costat 4 milioane de euro și au inclus înlocuirea motoarelor, a panourilor electrice, a echipamentelor electronice și a transformatoarelor.

Telecabina a fost redeschisă pe 24 aprilie, după perioada de lockdown, și a fost una dintre primele duminici însorite care au permis turiștilor să urce de la lac spre vârf.

Sursă: La Stampa.

Sursă foto: Anna Yordanova | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday