Informația a venit de la președintele companiei Adienne Pharma & Biotech SA, cu sediul în Lugano, Elveția, care a declarat pentru Bloomberg că a semnat un acord cu fondul suveran rus, RDIF, pentru fabricarea vaccinului la fabrica din regiunea Milano. 

Antonio Francesco Di Naro a precizat că începerea producției așteaptă aprobarea autorităților italiene. 

Anunțul vine în contextul declarației făcute de premierul italian Mario Draghi privind intenția de a accelera vaccinarea în Italia. Săptămâna trecută Italia a blocat exportul de vaccinuri AstraZeneca către Australia, cu acordul UE, într-un pas menit să pună presiune pe compania britanică să-și respecte promisiunile de livrare către țările UE. Și anunțul privind o posibilă producție a vaccinului rus în UE poate pune presiune pe companiile farmaceutice occidentale, în condițiile în care acestea, deși au livrat cu prioritate serurile anti-Covid în SUA, Israel și Marea Britanie, nu își permit totuși să piardă piața europeană.

Agenția Europeană a Medicamentului a declarat, săptămâna trecută, că a început examinarea tehnică a vaccinului Sputnik V,  pentru a evalua conformitatea acestuia cu standardele de siguranță și calitate, primul pas în obținerea aprobării pentru utilizarea în Uniunea Europeană.

Sursa: Bloomberg

Sursa foto: Hakan Nural/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday