Luigi Di Maio i-a acuzat pe criticii premierului demisionar Draghi “că au făcut jocul președintelui rus Vladimir Putin”. Ministrul de Externe a lansat astfel un apel, în cadrul unui interviu pentru Politico, ca partidele politice italiene să respingă demisia premierului în parlament, în cadrul votului de săptămâna viitoare.

Rușii sărbătoresc chiar acum că au contribuit la căderea unui alt guvern occidental. În acest moment mă îndoiesc că putem trimite armament în Ucraina. Este una dintre multele probleme grave cu care ne confruntăm”, a declarat Di Maio. 

Oficialul italian a explicat că dacă guvernul nu primește votul de încredere în parlament, miercuri, va avea puteri limitate până în momentul în care vor avea loc alegeri. Țara ar fi paralizată și nu va mai avea autoritatea să înarmeze Ucraina, să ofere sprijin pentru familiile confruntate cu creșterea costului vieții sau să semneze noi contracte pentru livrările de gaze și pentru a face rezerve, în eventualitatea în care Rusia închide robinetele”, a mai spus ministrul italian de Externe. 

Reamintim, Di Maio a demisionat luna trecută din Mișcarea 5 Stele (cel mai mare partid parlamentar și din coaliția de guvernare), nemulțumit că M5S se opune livrării de armament Ucrainei. În interviul acordat Politico, ministrul l-a acuzat pe Giuseppe Conte, actualul lider al partidului M5S și fost premier, că îl ajută pe Vladimir Putin, “căutând să doboare guvernul unuia dintre cei mai importanți adversari ai Kremlinului”.

Sursa: Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday