Gianfranco Battisti, directorul companiei feroviare de stat Ferrovie dello Stato Italiane, declară că prin acest concept, atât pasagerii, cât și personalul trenului vor fi testați pentru Covid-19, înainte de îmbarcare, iar pasagerii vor trebui să ajungă la gară cu o oră înainte de plecare.

“Vom lansa un astfel de tren la începutul lunii aprilie. Am ales ruta Roma – Milano pentru faza inițială de testare, apoi vom îl vom introduce și pentru destinațiile turistice principale, pentru sezonul estival. Va fi o oportunitate unică care le va permite călătorilor să viziteze destinații precum Veneția și Florența”, spune Battisti.

Italia a adoptat același concept și în ceea ce privește transportul aerian, de la Roma la Atlanta și New York. Pasagerii sunt testați înainte, dar și în momentul îmbarcării.  În prezent, trenurile din Italia circulă la o capacitate de 50%. Pasagerii trebuie să poarte măști, iar în cazul trenurilor de mare viteză, unde rezervarea este obligatorie, călătorii trebuie să stea pe locul afișat pe bilet.

Comentariile lui Battisti au venit în cadrul unei prezentări a “Trenului Sanitar”, ce are rolul unui spital mobil, cu opt vagoane, conceput pentru a îngriji pacienții transportați între regiuni. Giovanni Rezza, specialist în cadrul Ministerului italian al Sănătății, estimează că Italia va reveni la normalitate într-un interval de șapte până la 15 luni, dacă va putea accelera rata de vaccinare”. 

Sursa: CNN

Foto: Pixabay/pasja1000

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday