Guvernul italian a decis că toate persoanele imunizate (prin vaccinarea cu cel puțin două doze sau trecerea prin boală în ultimele patru luni de la confirmare) nu vor mai fi nevoite să se autoizoleze dacă intră în contact cu o persoană depistată ulterior cu Covid. 

Totuși, aceste persoane vor trebui să poarte măști de protecție de tip Ffp2 (sau echivalentele KN95 și N95) timp de 10 zile, iar în cazul în care prezintă simptome, să se testeze în primele cinci zile de la contactul cu persoana pozitivă.

Pe de altă parte, începând cu 10 ianuarie 2022, persoanele neimunizate nu vor mai avea acces la mijloacele de transport în comun, terase, hoteluri sau telecabinele din stațiunile montane. Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, premierul Mario Draghi a interzis anterior concertele și orice fel de eveniment în aer liber până la sfârșitul lunii ianuarie.

De asemenea, călătorii europeni trebuie acum să prezinte rezultatul negativ al unui test Covid, efectuat înainte de îmbarcare, pentru a putea intra în Italia.

Restricțiile pentru cei nevaccinați și, implicit, relaxările pentru persoanele imunizate vin la doar o zi după ce Italia a raportat peste 98 de mii de cazuri zilnice de coronavirus, cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei, iar presiunea pe sistemul sanitar începe să se simtă.

Italia a reușit să vaccineze până acum peste 80% din populație cu schemă completă, în timp ce în jur de 30% a primit și doza a treia (booster). 

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Andrianocz / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday