Toți angajații din domeniul sănătății din Italia sunt obligați să se vaccineze anti-Covid, a precizat miercuri guvernul condus de Mario Draghi, într-o mișcare potențial controversată, care vizează protejarea pacienților vulnerabili. „Scopul măsurii este de a proteja cât mai mult posibil atât personalul medical și paramedical, cât și pe cei care se află în medii în care ar putea fi mai expuși riscului de infecție”, a justificat guvernul decizia.

De asemenea, în hotărârea adoptată miercuri, Cabinetul Draghi a introdus protecție legală pentru cei care administrează dozele de vaccin, o măsură solicitată de medici și asistente, după ce mai multe cadre medicale au fost supuse unor anchete pentru omor, în urma decesului unei persoane vaccinate în Sicilia. 

Italia se confruntă cu o mișcare anti-vaccinare înrădăcinată, iar descoperirea recentă a unor focare de Covid-19 în spitalele din țară, după ce personalul a refuzat imunizarea, a stârnit un val de indignare, în condițiile în care țara înregistrează peste 109 mii de decese din cauza virusului.

Cu toate acestea, criticii guvernamentali au pus sub semnul întrebării legalitatea actului de a obliga o anumită categorie de oameni să se vaccineze.

Italia, a cărei campanie de vaccinare a fost afectată de întârzierile de aprovizionare care au afectat și alte țări ale Uniunii Europene, s-a angajat să ajungă la 500 de mii de vaccinări zilnice în aprilie, de la aproximativ 230 de mii în prezent. Aproximativ 10 milioane de doze au fost administrate în Italia de la sfârșitul lunii decembrie, ceea ce înseamnă că circa 3,1 milioane de cetățeni din cei 60 de milioane au fost imunizați cu ambele doze.

Italia a înregistrat o creștere a infecțiilor cu coronavirus și a deceselor în ultima lună, iar guvernul a înăsprit restricțiile asupra întreprinderilor și libertății de mișcare pentru a controla răspândirea virusului.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday