Guvernul de la Roma a decis că profesorii trebuie să prezinte dovada faptului că nu sunt bolnavi de Covid înainte de a intra la cursuri. Măsură intră în vigoare de la 1 septembrie și se referă și la studenți. Totodată, așa numitul Certificat Verde (Green Pass) va fi obligatoriu pentru călătoriile cu avionul, trenul, autobuzul sau vaporul. Conform deciziei adoptate de guvern, profesorii nu vor putea lucra fără certificat și după cinci zile de absență nu vor mai fi plătiți.

Alegerea guvernului este de a investi cât mai mult posibil în Green Pass pentru a evita închiderile și pentru a proteja libertatea”, a precizat ministrul Sănătății.

Green Pass este un certificat digital sau printat pe hârtie care atestă că o persoană a fost vaccinată, a fost testată negativ pentru Covid-19 sau a trecut prin boală. În încercarea de a accelera campania de vaccinare, pentru a combate varianta Delta care este mult mai contagioasă și se răspândește mult mai rapid, autoritățile italiene au decis deja că începând cu 6 august Certificatul Verde este necesar pentru a putea merge la restaurant și pentru o serie de servicii și activități de de agrement.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday