Update: Autoritățile italiene anunță că regiunile Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Lombardia, Piemont, Veneto, Trento, Bolzano și Marche devin zone roșii și vor intra sub control strict.

Știrea inițială: Potrivit Reuters, în perioada 3-5 aprilie magazinele neesențiale vor fi închise peste tot în țară în, iar cetățenii vor putea ieși din casă doar pentru a merge la serviciu sau pentru urgențe medicale.

De asemenea, începând de luni vor fi înăsprite restricțiile pentru ”zonele galbene”, iar circulația între orașe va fi limitată. Restricții mai severe vor fi introduse în regiunile nordice ale Italiei, mai populate unde sunt mai răspândite tulpinile mai contagioase, cum ar fi Lombardia, care include Milano, precum și în Calabria. În ceea ce privește Lazio, regiunea care include Roma, încă nu se știe ce restricții vor fi aplicate. 

Guvernul Draghi a înăsprit deja la începutul acestei luni restricțiile pentru ”zonele roșii”, iar pe lângă închiderea barurilor, restaurantelor, magazinelor și liceelor, a decis și închiderea școlilor primare, iar locuitorilor li s-a cerut, în măsura în care este posibil, să rămână în case.

Totodată, alte regiuni, inclusiv Toscana și Liguria, urmează să treacă în ”zona portocalie”, cu risc mediu, iar toate magazinele, muzeele, barurile și restaurantele vor fi închise. În aceste condiții doar Sicilia va rămâne în ”zona galbenă” și Sardinia în ”zona albă”, cu aproape niciun fel de restricții.

De la începutul pandemiei, în Italia au decedat peste o sută de mii de persoane din cauza infecției cu coronavirus, iar țara a înregistrat cea mai gravă recesiune de după al Doilea Război Mondial din cauza perioadei lungi de carantină națională.

Surse alternative: Reuters, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday