Potrivit Agenției de Protecție CIvilă din Italia, patru dintre cele nouă persoane rănite se află în stare gravă. Presa locală relatează că tornada a răsturnat mașini și a distrus acoperișurile clădirilor din insula Pantelleria, una dintre principalele stațiuni turistice ale țării. Forțele de ordine care au intervenit în ajutorul persoanelor au declarat scenele drept “apocaliptice”.

Cele două victime raportate ale tornadei sunt un pompier în afara serviciului și un bărbat în vârstă de 86 de ani. Ambii se aflau la volan când tornada a lovit.

Autoritățile au precizat că, odată ce condițiile meteo se vor stabiliza, răniții vor fi transportați cu elicopterul la spitalele din Palermo.

Conform BBC, deși tornadele nu sunt fenomene meteorologice specifice Europei, câteva sute au loc anual, dar majoritatea rămân neraportate deoarece lovesc zone rurale, nelocuite. În această vară, cinci persoane au decedat și alte 150 au fost rănite după ce o tornadă a lovit mai multe sate din Cehia.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday