Italia a raportat astăzi 525 noi decese cauzate de coronavirus, față de 578 raportate ieri. Numărul total al celor care au murit în Peninsulă din cauza coronavirusului a ajuns la 22.170. 

Autoritățile anunță că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3.786 noi cazuri de infectare, până la un total de 168.941. Numărul este în creștere față de ieri.

Dintre cei infectați, 2.936 se află la terapie intensivă. Totodată, numărul celor vindecați a crescut cu 2.072.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 713 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 , din care 421 în Italia, 196 în Spania, 25 în Franța, 9 în Germania, 47 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia  și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 53 de cetățeni români aflați în străinătate, 13 în Italia, 14 în Franța, 15 în Marea Britanie, 7 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

 

Președintele Trump spune că vârful epidemiei a trecut, iar activitatea va fi reluată curând. Anunțul, exact în ziua în care America a înregistrat un record negru – aproape 2.600 de morți, cel mai mare număr la nivel mondial, într-o singură zi.

Germania relaxează măsurile de distanțare socială la începutul lunii mai, iar școlile se vor deschide treptat. Ambasadorul României în Germania: „Părerile sunt împărțite, dar mediul economic trebuie să funcționeze”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday