Autoritățile au raportat 756 de decese în ultimele 24 de ore, în scădere față de zilele precedente. Numărul cazurilor noi a crescut cu 5.217, până la 97.689 de mii. Până acum peste 13 mii de persoane s-au recuperat.

Ieri, numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului a depășit 10 mii, când au fost raportate 889 de decese, în scădere față de 969 raportate vineri.  Numărul cazurilor noi a crescut cu 5974, până la 92.472 în total. 

Șeful Institutului de Sănătate a avertizat zilele trecute că perioada de vârf a epidemiei de coronavirus nu a fost atinsă, iar o prelungire a izolării este inevitabilă. 

Reamintim că Italia a devenit țara cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19,  pe 19 martie, depășind China. Institutul Național de Sănătate din Italia a anunțat că aproape  9% din numărul total al bolnavilor sunt angajați din sistemul medical.

Printre cei care și-au pierdut viața în Peninsulă, se numără și opt cetățeni români, conform Ministerul Afacerilor Externe. Alți 52 de români au fost confirmați cu coronavirus.

La nivel mondial aproape 690 de mii de persoane sunt infectate cu coronavirus și peste 32 de mii au decedat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday