Ținta de 80% a fost stabilită de comisarul italian pentru situații de urgență, Francesco Paolo Figliuolo, în martie și a fost atinsă în seara de 9 octombrie. “Acesta este un nivel critic despre care spun experții – și tendința pe care am înregistrat-o de săptămâni confirmă acest lucru – că riscul de spitalizare este redus drastic”, a precizat biroul de presă al comisarului.

Guido Rasi, fost director al Agenției Europeane pentru Medicamente (EMA) și actual consilier al Figliuolo, a declarat că nu este doar un prag simbolic: “Este un nivel care, arată calculele, se corelează cu o reducere semnificativă a circulației virusului și o reducere drastică a internărilor în spitale”.

Rasi a adăugat că reducerea numărului de internări în spitale a fost esențială pentru redresarea economică a Italiei și pentru a ajuta sistemul național de îngrijire a sănătății să se concentreze pe servicii care nu sunt legate de Covid.

Autoritățile precizează că atingerea obiectivului de 80% nu este suficientă, iar inocularea trebuie continuată și pe segmentul de populație cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, pentru a învinge pandemia.

Italia a înregistrat peste 131 de mii de decese provocate de Covid din februarie anul trecut, a doua cea mai mare valoare din Europa după Marea Britanie și a noua la nivel mondial. Până în prezent, țara a raportat 4,7 milioane de cazuri de coronavirus.

Potrivit Ministerului Sănătății din Italia, 43.229.551 de persoane cu vârsta peste 12 ani, dintr-o populație totală de aproximativ 60 de milioane și-au finalizat ciclul de vaccinare începând cu 10 octombrie.

Surse alternative: Ministrul italian al Sănătății, Reuters.

Sursă foto: Andrianocz | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday