“Nu este momentul să ne lăsăm garda jos și să renunțăm responsabilitatea de care am dat dovadă până acum. Progresul înregistrat de campania de vaccinare ne oferă un orizont cu privire la revenirea treptată la normal”, a declarat ministrul italian de Interne.

Toate regiunile țării se află acum în “Zona Roşie”, care reprezintă cel mai înalt nivel de restricţii. Italia a înregistrat pe 1 aprilie 23 de mii de noi cazuri și 501 decese asociate Covid. Astfel, conform restricțiilor, deplasările neesenţiale sunt interzise pe tot parcursul zilei. Restaurantele și cafenelele pot funcționa doar în regim de livrare la domiciliu. Oamenii pot sta la masa de Paște în propriile case, alături de alți doi invitați.

Bisericile sunt deschise, dar credincioşilor li s-a cerut să participe la slujbele din lăcașurile de cult aflate în apropierea domiciliului. Cel puțin până la finalul lui aprilie, regiunile rămân în “Zona Roșie” sau “Zona Portocalie”, în funcție de situația epidemică din fiecare.

Totodată, este al doilea an la rând în care Papa Francisc transmite tradiționalul mesaj de Paşte din piaţa Sfântul Petru goală.

Până acum, bilanțul se ridică la peste 110 mii de decese asociate Covid și peste 3,6 milioane de infecții. 

Sursă alternativă: BBC

Foto: Dreamstime/Dmitry Naumov 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday