Numărul deceselor produse anul trecut, indiferent de cauză, a crescut anul trecut cu 15,6%, față de media ultimilor cinci ani, până la 746.146. 

Din data de 21 februarie 2020, când a fost identificat primul focar de coronavirus pe teritoriul Italiei, și până la finalul anului trecut s-au înregistrat cu 21% mai multe decese, indiferent de cauză, față de aceeași perioadă a ultimilor cinci ani.

Institutul Superior al Sănătății a atribuit coronavirusului 70% din numărul deceselor produse în exces față de anii anterior, adică aproape 76 de mii.

De la începutul pandemiei, Italia a raportat peste 99 de mii de decese, cele mai multe după Marea Britanie, Franța și Spania.

La sfârșitul anului trecut, Regatul Țărilor de Jos (Olanda) a anunțat, de asemenea, că pandemia a provocat cea mai mare creștere anuală a numărului de decese, de la Al Doilea Război Mondial.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday