Israelul depinde în prezent de sisteme de defensive care lansează rachete interceptoare care costă între zeci de mii și milioane de dolari pentru a urmări astfel de proiectile. Dar sistemul Iron Beam, al cărui prototip a fost dezvăluit anul trecut, folosește lasere pentru a supraîncălzi și a dezactiva amenințările aeriene.

Prim-ministrul israelian Naftali Bennett a declarat că sistemul de apărare antiaeriană bazat pe laser, pe care Israelul speră să îl desfășoare de la începutul anului viitor pentru a neutraliza rachetele și dronele inamice, va avea un cost de doar doi dolari pe interceptare.

Până astăzi, ne-a costat o grămadă de bani să interceptăm fiecare rachetă. Astăzi inamicii pot investi zeci de mii de dolari într-o rachetă și noi vom investi 2 dolari în electricitate pentru interceptarea acelei rachete“, a precizat Bennett într-un video emis de biroul său.

Forțele palestiniene și libaneze au lansat în mii de rachete și bombe cu mortar asupra Israelului, care în ultimii ani a interceptat și drone despre care bănuiește că au fost lansate de luptători susținuți de Iran în apropierea granițelor sale.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday