Ministerul Sănătății apreciază că 70% din noile cazuri sunt cauzate de tulpina Delta (indiană). Noua măsura intră în vigoare începând de vineri la ora 12:00. Recomandă, de asemenea, purtarea măști și în timpul evenimentelor publice, chiar dacă sunt ținute în aer liber.

Potrivit dr. Nachman Ash, epidemiolog-șef, Israel a înregistrat o creștere accentuată a numărului infecțiilor în ultimele zile, după ce ieri au fost raportate 227 de cazuri noi, iar miercuri au fost depistate alte 138. Oficialul spune, totuși, că nu consideră că Israelul intră într-un al patrulea val al pandemiei.

”Aproximativ 0,6% din teste sunt pozitive, ceea ce indică o creștere a ratei infecției”, a spus Ash, care a explicat că, deși numărul cazurilor active se dublează la fiecare câteva zile, ”nu ne așteptăm ca aceasta să continue să crească exponențial”.

Deși Israelul are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume (peste 55% din populație vaccinată cu ambele doze), Ash spune că cifrele sunt încă departe de ținta de 80% care ar asigura imunitatea colectivă.

În acest moment în spitalele din toată țara sunt internați 26 de pacienți în stare critică, printre care un copil nevaccinat. Ministerul Sănătății precizează că peste 84% dintre pacienții grav bolnavi nu au fost vaccinați.

Surse alternative: Reuters, Haaretz

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday