Toate agențiile de știri internaționale au raportat joi noaptea, târziu, că armata israeliană a intrat în Fâșia Gaza, după o postare pe Twitter a unui oficial militar. Ulterior, vineri dimineață, Armata a negat informația, dar în decursul nopții aviația israeliană a desfășurat ample operațiuni aeriene, care au vizat tunelurile în care luptătorii Hamas se ascunseseră.

Stratagema a fost ulterior descifrată chiar de presa israeliană, care a arătat că în 35 de minute, 160 de avioane au aruncat  circa 450 de bombe (80 de tone de explozibil), asupra rețelei numite de israeliani “Metroul din Gaza”.

Michael Stephens, specialist în Orientul Mijlociu la Royal United Services Institute, a declarat pentru BBC Radio 4 că “tactica a fost una foarte inteligentă”, armata reușind astfel să distrugă nu numai materialul de luptă ascuns în tunelurile pregătite de Hamas, dar și o parte din forța specială pregătită de organizație pentru un război de gherilă, ce ar fi urmat unei invazii reale.

Cel puțin 139 de palestinieni, între care 39 de copii au fost uciși săptămâna aceasta de atacurile aeriene israeliene asupra Fâșiei Gaza, ca răspuns la cele aproximativ două mii de rachete lansate de militanții Hamas asupra orașelor israeliene. Israelul a raportat că șapte persoane au murit, inclusiv un băiat de 6 ani și un soldat.

Sursă alternativă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday