Armata israeliană a declarat marți că a interceptat” un avion de luptă sirian care a pătruns în spațiul aerian controlat de israelieni, conform Forțele de Apărare Israeliene (IDF), citate de CNN.

Într-u mesaj postat pe Twitter, IDF anunță că a lansat două rachete Patriot pentru a doborî un avion Suhoi al forțelor siriene, care a întrat doi kilometri în spațiul aerian al Israelului – o posibilă referire la Înălțimile Golan. Avionul de vânătoare a fost monitorizat de armata israeliană pe parcursul zborului.

Într-o declarație, IDF susține că este în “stare de alertă ridicată”, ca urmare “a creșterii a luptelor interne în Siria” și o activitate mai mare a forțelor aeriene ale Siriei.

Potrivit BBC, care citează presa israeliană, pilotul ar fi fost ucis în incident. Avionul s-a prăbușit pe teritoriul israelian. 

Doborârea avionului vine la doar o zi după ce Israelul a activat pentru prima dată sistemul anti-rachetă „Praștia lui David”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday