Campania de imunizare a debutat în luna decembrie și se adresează tuturor persoanelor în vârstă de peste 16 ani, adică aproape 69% din populația totală a țării, de 9,3 milioane de locuitori. Ministerul Sănătății a mai transmis că au primit cel puțin o doză de ser anti-Covid 56% din populație.

În clasamentul țărilor care au vaccinat cel mai mare procent din populație cu ambele doze, întocmit de Bloomberg, Israelul este urmat de Seychelles (23%), Monaco (21%), Chile și Bahrain (cu câte 16%), SUA (14%) și Serbia (11%). În același top, România este pe poziția 24, cu un procent de 4,4%.

În contextul avansului campaniei de vaccinare și a scăderii numărului de cazuri noi, autoritățile israeliene au ridicat o serie de restricții la finalul lunii februarie. Guvernul a lansat în această lună ”permisul verde” adresat persoanelor inoculate, în format digital. În baza acestuia, se poate face accesul în baruri, hoteluri sau la piscine.

Eran Segal, expert al Institutului Wiezmann, a explicat că în al treilea val numărul de decese provocate de coronavirus a scăzut cu 85%, numărul de cazuri grave cu 72%, iar cel al cazurilor zilnice cu 86%. Totodată, ministrul Sănătății a făcut apel la cetățeni să respecte în continuare măsurile de siguranță.

Sursă alternativă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday