Banca Israelului anunță că rezervele sale valutare au atins un record istoric de 179,5 mld. de dolari, după ce în ianuarie a intervenit masiv pentru a determina scăderea șechelului. Moneda israeliană (ILS) atinsese pe 14 ianuarie valoarea de 3,11/1 USD, cel mai mare nivel din ultimii 24 de ani, dar a scăzut apoi la 3,30 ILS/1 USD.

De asemenea, Banca Națională a Israelului a anunțat că va cumpăra în acest an 30 de miliarde de dolari în diferite valute, cu 50% mai mult decât anul trecut, pentru a încerca să oprească aprecierea șekelului. A injectat aproximativ 1 miliard de dolari în sistemul banca, numai în luna ianuarie, pentru a încuraja creditarea întreprinderilor mici.

Moneda israeliană se apreciază mai ales ca urmare a fluxurilor de investiții străine către Israel, dar și pe valul de optimism economic generat de vaccinarea rapidă a populației. Țara a reușit deja să vaccineze mai mai mult de jumătate dintre locuitori și planifică reducerea restricțiilor epidemice.

Sursă alternativă: Reuters

Foto: Stacey Franco/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday