Din acest motiv, aproape două milioane de israelieni riscă să rămână fără Certificat verde în următoarele zile. Astfel, ei vor fi nevoiți să-și facă și a treia doza dacă vor să beneficieze de certificat în continuare. De asemenea, potrivit Haaretz, mai sunt exceptați cei care au trecut prin boală, dar au primit cel puțin o doză de vaccin.

Acest certificat este necesar pentru accesul în magazine, restaurante, săli de sport sau evenimente culturale. Totuși, imediat după anunțul guvernului, platforma informatică ce emitea aceste certificate a picat, astfel că este de așteptat ca noile reguli să fie implementate cu întârziere.

Până acum, aproape două treimi din populația Israelului a fost vaccinată cu schema completă Pfizer. Totodată, puțin sub o treime au primit și a treia doză (booster). În total, 15% din populație nu este vaccinată cu nicio doză. Sâmbătă, Israelul a înregistrat 1.709 cazuri de Covid (cu o rată de pozitivare a testelor de 2,7%), dintre care o mie în rândul persoanelor nevaccinate. Totodată, au fost raportate nouă decese.

Surse alternative: Haaretz, Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday