”Ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei și acesta este mai rău decât primul. Numărul cazurilor s-a dublat în 10 zile”, a declarat ministrul adjunct al Sănătății, Yoav Kisch, citat de The Times of Israel.

În ultimele zile Israelul a raportat aproximativ câte o mie de cazuri pe zi. De la începutul pandemiei au fost înregistrate 29.366 de cazuri de coronavirus, dintre care peste 11 mii de cazuri sunt active. 

În aceste condiții, autoritățile au decis să reintroducă sistemul de urmărire și avertizare prin telefon a persoanelor care au intrat în contact cu un bolnav confirmat cu coronavirus, notificându-i atunci când trebuie să intre în carantină la domiciliu. Peste 30 de mii de persoane au fost notificate deja.

Totodată, Parlamentul israelian a decis limitarea adunărilor în lăcașuri de cult, restaurante și săli de evenimente la 50 de persoane. Noile restricții intră în vigoare mâine dimineața de la ora 8.00. De asemenea se solicită cetățenilor să poarte măști și să respecte o distanțare socială mai strictă.

Surse alternative: Washingtonpost, Timesofisrael

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday