“Am imunizat până acum undeva la aproximativ 600 de copii. Nu am văzut efecte secundare majore, chiar și minore sunt destul de rare. Acest lucru este încurajator”, a declarat Boaz Lev, șeful grupului de lucru pentru vaccinuri.

Ministerul Sănătății din Israel a recomandat vaccinarea adolescenților care suferă de afecțiuni cronice și care îi fac vulnerabili la SARS-CoV-2. Copiii, cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, unii chiar cu fibroză chistică care afectează plămânii, nu au făcut parte dintr-un studiu clinic.

Autoritățile israeliene se așteaptă ca până la începutul lunii aprilie să imunizeze toată populația adultă, însă spun că imunitatea colectivă (cunoscută popular sub denumirea de “imunitate de turmă”) nu poate fi atinsă decât și după imunizarea minorilor, deoarece un sfert din populația Israelului are sub 16 ani. ”Neeligibilitatea persoanelor sub 16 ani este îngrijorătoare, în ceea ce privește capacitatea de a obține imunitatea colectivă”, a declarat Nachman Ash, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Premierul Benjamin Netanyahu speră ca imediat după imunizarea adulților să poată începe și vaccinarea minorilor. ”Presupun că (autoritățile de reglementare) le vor aproba în aprilie și le vom obține imediat după aceea”, a menționat acesta.

Copiii sunt considerați categorie cu risc scăzut de a dezvolta complicații grave din cauza bolii, însă medicii avertizează că varianta britanică a dus la o creștere îngrijorătoare a infecțiilor la copii și tineri, iar vaccinările ar putea ajuta.

În acest moment, compania Pfizer efectuează un studiu pe copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani și urmează să înceapă un altul pentru copiii între 5 și 11 ani. Universitatea din Oxford a anunțat, de asemenea , un studiu pentru a testa vaccinul Covid-19 produs de AstraZeneca pe copii cu vârsta de până la șase ani. 

Sursă alternativă : The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday