Reprezentanții WhatsApp consideră că amenda primită este ”disproporționată” și anunță că vor face apel în instanță: Ne-am angajat să oferim un serviciu sigur și privat. Am lucrat foarte mult pentru a ne asigura că informațiile furnizate de noi sunt transparente și ușor de înțeles și vom continua să facem asta”.

Facebook și companiile asociate (WhatsApp, Instagram etc.) și-au înregistrat activitățile din Europa în capitala Irlandei, astfel că autoritatea irlandeză pentru protecția datelor (DPC) reprezintă pentru grupul condus de Mark Zuckerberg cea mai importantă autoritate de reglementare în acest sens de pe continent. De altfel, aceasta este a doua cea mai mare amendă dată în UE, în domeniul protecției datelor personale.

În trecut, DPC a fost criticată de alte omologii din alte țări europene pentru procesul ”greoi” de sancționare și pentru penalitățile prea mici. La propunerea agențiilor de profil din opt state membre UE, amenda inițială propusă de DPC a fost majorată de Consiliul European pentru Protecția Datelor.

Surse alternative: Reuters, Euronews.

Sursa foto: GilbertC | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday