Irlanda a avut una dintre cele mai lungi carantine din Europa, de aproape 16 luni. Statul va înceta să mai ceară prezentarea certificatului de vaccinare în baruri și restaurante, iar restricțiile privind numărul de persoane din cadrul evenimentelor la interior, dar și la exterior, vor fi eliminate, începând cu data de 22 octombrie. 

Ridicarea restricțiilor se va realiza în mai multe faze, una dintre ele fiind redeschiderea teatrelor și a sălilor de cinema la o capacitate de 60%, de săptămâna viitoare, iar alta fiind întoarcerea angajaților non-esențiali la birouri din 20 septembrie. 

Prim-ministrul Martin a avertizat, totuși, că numărul de infectări ar putea crește în următoarele săptămâni, înainte de o scădere așteptată: ”Este foarte puțin probabil să putem vreodată scăpa de virus complet”. În ultimele săptămâni, guvernul irlandez a fost aspru criticat de organizatorii de evenimente live, având în vedere că festivaluri la scară largă au avut loc în Regatul Unit, care a renunțat la majoritatea restricțiilor pe 19 iulie, dar care are o rată mai mică de vaccinare. 

Aproape 90% dintre adulții irlandezi au primit ambele doze de vaccin, la fel și 80% dintre tinerii cu vârste între 12 și 18 ani.

Sursa: Reuters.

Sursa foto: Daniel M. Cisilino | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday