Șeful Organizației Iraniene pentru Energie a spus că Teheranul își rezervă dreptul de a lua măsuri împotriva atacatorilor.

Potrivit presei iraniene, o problemă la rețeaua de distribuție electrică de la centrala Natanz a provocat un incident, duminică dimineața, dar fără a lăsa urme de contaminare sau victime. 

Incidentul a avut loc la o zi după ce Teheranul a instalat noi aparate avansate pentru îmbogățirea uraniului.

Facilitatea este situată în deșertul din provincia centrală Isfahan și este principala sursă a programului nuclear iranian. 

Facilitatea de la Natanz a suferit și alte atacuri. În iulie anul trecut, a izbucnit un incendiu despre care guvernul a spus că este o încercare de sabotare a programului nuclear al țării. De asemenea, în 2010, virusul de calculator Stuxnet, despre care se crede că a fost dezvoltat de SUA și Israel, a oprit de facto programul nuclear.

Incidentul vine într-un moment în care Teheranul și Washingtonul fac eforturi pentru a relansa acordul nuclear din 2015, criticat de Israel și denunțat de Donald Trump acum trei ani. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday