Agenția de presă de stat a subliniat că nu vor fi grațiați deținuții cu dublă cetățenie, persoanele condamnate pentru corupție, pentru spionaj pentru agenții străine sau afiliere la grupuri ostile statului, nici cele încarcerate pentru că au incendiat sau au distrus proprietatea statului.

Conform statisticii oficiale citate de presa iraniană de stat, 20 de mii de persoane au fost arestate pentru că au luat parte la manifestațiile începute în septembrie, după moartea Mashei Amini. Acestea au fost reprimate violent, după intervenția gardienilor revoluției, o structură militară creată de ayatollah după Revoluția Iraniană din 1979.

Grupurile pentru drepturile omului au anunțat că peste 500 de persoane au fost ucise, în timpul intervențiilor forțelor de ordine. De asemenea, patru persoane au fost condamnate la moarte prin spânzurare de către instanțele iraniene. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday