“Intrăm într-o atmosferă electorală”, a spus ministrul Mohammad Javad Zarif într-un interviu pentru ziarul Hamshahri, sugerând că alegerile din Iran din iunie ar putea îngreuna revenirea la normal a relațiilor cu SUA, mai ales că parlamentul este dominat de adepți ai unei politici externe dure.

Administrația Biden caută modalități de a restabili acordul nuclear din 2015, prin care Iranul se obliga să nu dezvolte arme nucleare, document denunțat în 2018 de fostul președinte Donald Trump.

Iranul a reluat luna trecută îmbogățirea uraniului, chiar dacă Biden a declarat că, dacă Teheranul se va întoarce la respectarea strictă a pactului, Washingtonul ar putea lua în considerare ridicarea sancțiunilor. Este totuși de așteptat ca SUA să dorească într-un nou acord și introducerea unor restricții privind dezvoltarea de rachete.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat vineri despre Iran cu omologii săi britanici, francezi și germani.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday