Update: Numărul persoanelor care și-au pierdut viața a urcat la 28. Totodată, bilanțul răniților a urcat la 73. Un oficial militar irakian susține că ”gruparea teroristă Daesh (Stat Islamic) ar putea sta în spatele atacurilor”.

Armata irakiană a precizat că doi atacatori care purtau veste explozive s-au aruncat în aer printre persoanele aflate în Piața Tayaran din centrul Bagdadului.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat pentru Reuters că numărul morților este de cel puțin 23, dar probabil va continua să crească, deoarece unii dintre răniți se află în stare critică.

Atacurile teroriste în Bagdad s-au rărit de când forțele irakiene și o coaliție susținută de SUA au alungat Statul Islamic de pe teritoriul pe care îl controla în Irak, în 2017. Ultimul atac de acest gen din capitala irakiană a avut loc tot în Piața Tayaran, în ianuarie 2018, când 27 de persoane au fost ucise. 

Autoritățile irakiene nu au spus imediat cine este principalul suspect din spatele atentatului, dar l-au numit atac terorist, o referință folosită de obicei pentru atacurile Statului Islamic. Oficialii guvernamentali și militari consideră că Statul Islamic nu este capabil acum să preia controlul asupra unui teritoriu semnificativ, dar susțin că gruparea teroristă va continua să lanseze atacuri care amenință stabilitatea și securitatea Irakului.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday