Ministrul Sănătății a demisionat în urma incidentului.

Defecțiunea a vizat inclusiv secția de terapie intensivă și saloanele destinate pacienților cu coronavirus, dar și maternitatea. Autoritățile spun că ar fi fost mai multe victime dacă medicii nu resuscitau rapid pacienții și dacă unitatea nu dispunea de aparate portabile de oxigen. 

În jur de 200 de persoane, printre care și apropiați ai pacienților decedați, s-au strâns în fața spitalului și au încercat să intre în clădire. 

Pentru moment, nu a fost stabilită cauza exactă a defecțiunii. Presa locală scrie că ar putea fi vorba chiar de o epuizare a resurselor de oxigen ale spitalului, nu de o defecțiune, așa cum transmit oficialii.

Iordania se confruntă cu o creștere bruscă a cazurilor de COVID-19, după răspândirea rapidă a infecțiilor cu varianta britanică. A introdus recent măsura carantinei totale în zilele de vineri. Joi, au fost raportate 8.300 de noi cazuri, cele mai multe de la debutul pandemiei. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday