Klaus Iohannis participă la Congresul PNL, la Palatul Parlamentului. Printre altele, președintele a vorbit despre sesizarea pe care a făcut-o ieri la CCR, privind un conflict constituțional de natură juridică între președinte și prim-ministru. Acesta a spus că, după depunerea sesizării la CCR, a fost contactat telefonic de premierul Dăncilă, care i-a spus că nu știa faptul că decizia privind asigurarea interimatului de către Paul Stănescu a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Am ajuns să avem un guvern irațional, ieri am avut o discuție care m-a făcut să cred că avem chiar un guvern ireal. După ce doamna prim-ministru a publicat în Monitorul Oficial o decizie prin care domnia sa instaura un premier interimar. Surpriză: am crezut că este atributul meu și am constatat la CCR acest demers.

Este un conflict constituțional de natură juridică. După ce am înaintat la CCR acest demers, doamna prim-ministru m-a sunat să îmi spună că pleacă în concediu și că toate sunt bune. I-am atras atenția că este conflict de natură constituțională și mi-a spus că nu a știut că se publicase.

Mai ireal decât așa nu cred că se poate. Acest stil de conducere irațională nu poate să continue. Este nevoie de o alternativă rațională. Trebuie să faceți tot ce se poate pentru a reinstaura raționalitatea și normalitatea în România.”, a spus Klaus Iohannis.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday