Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire în funcția de ministru pentru Ana Birchall ca ministrul Justiției, Roxana Mînzatu ca ministrul Fondurilor Europene și Natalia-Elena Intotero ca ministrul pentru Românii de Pretutindeni. Totodată, președintele i-a transmis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care anunță că nu îl acceptă pe Titus Corlățean ca vicepremier.

În scrisoarea adresată premierului, privind respingerea lui Corlățean, Klaus Iohannis transmite: ,,Consider că persoana propusă nu se bucură de o reputaţie neştirbită, cerinţă esenţială pentru exercitarea demnității de viceprim-ministru şi pentru gestionarea domeniului complex al implementării parteneriatelor strategice ale României, întrucât în funcţia de ministru de externe, deţinută anterior, a gestionat în mod defectuos activităţi din domeniul său de competenţă, ceea ce a avut ca efect direct împiedicarea exercitării de către cetăţenii români din străinătate a dreptului de vot”.

Klaus Iohannis îi solicită Vioricăi Dăncilă să vină cu o nouă propunere: ,,Urmează să înaintați o altă propunere pentru funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României care, pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea”.

Textul integral al scrisorii poate fi citit aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday