Potrivit Institutului național de statistică, în trimestrul II 2021, investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 28,3 miliarde de lei, în creștere cu +12,2% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare parte a creșterii a mers către construcții (+19,8%) și, în proporții mult mai scăzute, către achiziția de utilaje, inclusiv mijloace de transport (+2,6%).

În aceeași perioadă au fost date în folosinţă 17.053 locuinţe, în creştere cu 2.207 unități faţă de anul trecut. Cele mami multe dintre ele sunt în mediul urban. 

Totodată, pe primul semestrul, creșterea investițiilor în economia românească este de 10,6% comparativ cu perioada similară din 2020, însumând 48,5 miliarde de lei. Creșteri au fost înregistrate la toate elementele de structură: lucrări de construcţii noi (+15,2%), utilaje, inclusiv mijloace de transport (+7,3%) și alte cheltuieli cu (+1,3%).

Sursa grafice/date: INSSE

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday